назад

«Громадські ініціативи нової України» доступні запоріжцям

1

25 травня 2016 року перед громадськими організаціями, благодійними фондами, журналістами та громадськими активістами Запорізького краю відбулася презентація регіонального представництва Міжнародного фонду «Відродження».

 

Участь у зазначеному заході прийняли фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області та Першого і Другого місцевих центрів з надання БВПД. Владислав Романов, координатор МФ «Відродження», розповів, що новостворене регіональне представництво буде базуватися за адресою: м.Дніпро, вул. Єфремова (колишня вул. Ворошилова), буд. 13 та здійснюватиме роботу на територіях Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської областей та м. Маріуполь. Наразі подібні представництва функціонують у Харкові, Одесі та Львові.

Директор Програмної ініціативи «Громадські ініціативи нової України» МФ «Відродження» Станіслав Лячинський розповів присутнім, що місією фонду є фінансове та організаційне сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив. У рамках своєї стратегії МФ «Відродження» здійснює підтримку з ключових напрямків, які міжнародні донори вважають вирішальними для України:  боротьба з корупцією у владі через посилення тиску громадськості та сприяння антикорупційним реформам; забезпечення доступу вразливих верств населення до правосуддя та посилення їхніх правових можливостей; документування ситуацій з порушенням прав людини на Сході України; інтеграція внутрішньо переміщених осіб; різнобічна допомога ветеранам АТО; посилення правових можливостей ромів тощо.

Реалізація стратегії відбувається у межах п’яти тематичних програмних ініціатив: “Демократична практика”, “Права людини та правосуддя”, “Громадське здоров`я”, Ромська програмна ініціатива, Європейська програмна ініціатива, “Громадські ініціативи нової України”.

Станіслав Лячинський наголосив, що Міжнародний фонд «Відродження» розглядає проекти, надіслані не лише в рамках конкурсу, а і поза конкурсні роботи та відкритий до співпраці з громадськими організаціями щодо реалізації цікавих пропозицій.

2

3