назад

Громадські організації – надійні партнери та помічники бюро правової допомоги

seminarGromadskiorganizacii3

2 грудня 2016 року працівниками відділу  “Горішньоплавнівське бюро правової допомоги” Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги проведено практичний семінар на тему: «Внесення змін до установчих документів неприбуткових організацій відповідно вимог податкового законодавства».

Присутніх поінформували про необхідність приведення у відповідність до вимог Податкового Кодексу своїх установчих документів, доведено до відома присутніх нові вимоги Податкового кодексу України щодо установчих документів неприбуткових установ і організацій щодо їх відповідності новим ознакам неприбутковості, які зазначені в ст. 133 Податкового Кодексу України. Також учасникам семінару було надано роз’яснення щодо порядку реєстрації неприбуткових організацій та установ контролюючими органами.

Учасникам семінару надано роз’яснення щодо практичного застосування Закону України ”Про громадські об’єднання”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”, Цивільного кодексу України при підготовці документів для внесення змін до установчих документів.

Отримати безоплатну правову допомогу громадяни можуть завітавши до відділу “Горішньоплавнівське бюро правової допомоги”  Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги за адресою: м. Горішні Плавні, вул. Героїв Дніпра, 40, тел.: (05348) 6-15-10, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

05 грудня 2016 року заступником начальника відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Другого полтавського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги Сергієм Корнійко  проведено робочу зустріч з очільником громадської організації «Народний контроль» Володимиром Понежею та головою Громадської ради при Зіньківській РДА Валерієм Кулагою.zinkivGO0512

У ході зустрічі обговорено шляхи об`єднання зусиль в напрямку підвищення правової поінформованості громадян та забезпечення їх доступу до безоплатної правової допомоги, поінформовано присутніх про мету, цілі, завдання бюро правової допомоги та про можливість отримання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо у відділі «Зіньківське бюро правової допомоги».

Результатом зустрічі з головою громадської організації «Народний контроль» Володимиром Понежею стала домовленість щодо організації спільних виїздів у села району для надання громадянам безоплатної правової допомоги. З головою Громадської ради Валерієм Кулагою обговорили перспективи підписання Меморандуму про співпрацю з Другим полтавським місцевим центром з надання БВПД.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська (Леніна), 64, тел.: 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).