назад

Громадський обов’язок кожного повнолітнього українця піти на вибори та реалізувати своє конституційне право – право голосу

a mayu pravo golosu 1Нажаль, більшість експертів зазначає, що зазвичай молодь ігнорує свої виборчі права. Деякі спеціалісти кажуть, що це пов’язано з низьким рівнем обізнаності у виборчому праві й можливостях громадян, а інші вважають, що молодь здебільшого не розуміє яким чином може вплинути на ситуацію в країні.

       Значна кількість активістів та громадських діячів засуджують новоспечених виборців, адже коли сотні тисяч співгромадян ціною свого життя боронять демократію та воюють за вільну та незалежну Україну, їх однолітки байдуже ставляться до майбутнього своєї держави та нехтують своїм правом голосу.

      a mayu pravo golosu 3 Тож, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Донцова з правовими лекціями з початку завітала до громадян, що стоять на обліку в Бердянському міськрайонному центрі зайнятості, а потім до студентів старших курсів Бердянського медичного коледжу. Метою обох заходів було донести важливість майбутніх виборів та реалізації виборчих прав.

       Під час заходу в Бердянському центрі занятості Вікторія Донцова особливу увагу присутніх приділила нюансам перевірки включення до списку виборців, можливостям голосуванням не за місцем реєстрації та праву голосу, перебуваючи за кордоном.

       Окрім зазначеного, під час заходу обговорювались особливості реалізації виборчих прав внутрішньо перемелених осіб та громадян без реєстрації.a mayu pravo golosu 2

       Лекція ж зі студентами медичного коледжу переважно стосувалась правил поведінки на виборчих дільницях. Хлопцям та дівчатам фахівчиня місцевого центру розповідала про саму процедуру голосування, приділила увагу порядку отримання виборчого бюлетеня та про кримінальну відповідальність за отримання неправомірної грошової винагороди. Оскільки більшість студентів є мешканцями району, а на час проведення президентських виборів будуть перебувати у місті Бердянську, то Вікторія Донцова також розповіла про можливість тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси.

       Загалом переважна частина молоді була дуже активною та зацікавленою результатами майбутніх виборів. Більшість твердо вирішила реалізувати свої виборчі права та зробити країну кращою для себе та для майбутнього покоління.

a mayu pravo golosu 4Звертайтесь за правовою допомогою до:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/8,  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса: berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Постійнодіючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. (06153) 4-45-35,  скайп: berdyansk_center, ел.адреса: berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua