назад

centr pr 1Сьогодні, 14 лютого 2019 року, в Одесі розпочав роботу Громадський центр правосуддя Одеської області. На офіційному відкритті в приміщенні Центру від системи безоплатної правової допомоги взяла участь Світлана Клішина, директорка Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області.

Учасниками заходу стали керівники Київського районного суду міста Одеси, ТУ Державної судової адміністрації, Головного територіального управління юстиції Одеської області, регіональних та місцевих органів влади, обласної прокуратури, поліції, міської ради та районних адміністрацій, ЗМІ.

Почесними гостями на відкритті стали Енн Хоппер, заступниця директора Офісу демократії та врядування місії USAID в Україні та Білорусі, Девід Вон, керівник Програми USAID «Нове правосуддя», Наталія Петрова, заступниця керівника Програми USAID «Нове правосуддя», Томас Вертелецький, радник з моніторингу та оцінювання Програми USAID «Нове правосуддя».

centr pr 1

centr pr 2

З початку січня 2019 року місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги є партнерами Громадського центру правосуддя.

Сторони підписали меморандум та домовилися про співпрацю в межах проекту за такими напрямами:

  • поширення усіма доступними засобами інформації про права особи;
  • полегшення доступу особи до суду, державних органів, органів місцевого самоврядування;
  • взаємна популяризація діяльності, поширення інформації та пропагування спільних ідей, завдань;
  • встановлення і розвиток гуманітарних зв’язків, сприяння співпраці між суб’єктами надання правової допомоги.

centr pr 8

Довідково.

До Громадського центру правосуддя можуть звернутися абсолютно всі бажаючі з понеділка по п’ятницю з 10 до 14 години, за адресою: м. Одеса, Варненська, 3-Б.

Центр надаватиме наступні послуги:

  • первинну правову допомогу;
  • надання усних консультацій населенню;
  • перенаправлення до інших державних органів (партнерів проекту);
  • альтернативне вирішення спорів (медіація);
  • складання непроцесуальних документів (заяв, скарг, звернень).

Громадський центр правосуддя Одеської області має на меті сприяння доступу всіх громадян, у тому числі, незахищених верств населення, до правосуддя та до послуг з надання правової допомоги, а також підвищенню обізнаності громадян про правосуддя, судову систему, можливості правової допомоги та альтернативного вирішення спорів.

 centr pr 4

centr pr 3

centr pr 5

centr pr 7