назад
22.05.18

Громадянам похилого віку Степанецького центру соціальної активності розповіли про безоплатну правову допомогу

img 20180516 12541216 травня 2018 року фахівці Канівського бюро правової допомоги відвідали Центр соціальної активності для літніх людей (далі  – центр), який знаходиться у селі Степанці Канівського району.

Під час заходу для трудового колективу та клієнтів центру проведено лекцію на тему: «Система безоплатної правової допомоги в Україні». Учасників поінформовано про механізм надання безоплатної правової допомоги, суб’єктів права на таку допомогу, можливість захисту прав та законних інтересів у суді, а також, забезпечення доступу до послуг адвоката за кошти державного бюджету.

Поряд з цим, присутніх ознайомлено із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Наголошено, що основним його завданням є підвищення рівня правової свідомості та спроможності громадян у сфері захисту та реалізації своїх прав.

Наприкінці заходу розповсюджено буклети проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та інші  друковані матеріали з інформацією про порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги та послуги, які надає Канівське бюро правової допомоги.