назад

Громадяни з обмеженими фізичними можливостями отримали правові консультації

gol

Мобільний пункт консультування продовжив свою роботу на базі Рівненського обласного центр професійної реабілітації інвалідів, який знаходиться в с. Олександрія Рівненського району.


Нових підопічних, які приїздять кожного місяця до реабілітаційного центру з усієї Рівненської області, фахівець Рівненського МЦ Ольга Мазурець ознайомила із діяльністю місцевого центру з надання БВПД, поінформували про порядок подання та розгляду звернень людям для представництва інтересів у суді у цивільних та адміністративних справах, а також висвітлили питання роботи та основних завдань бюро правової допомоги.


Юридичні консультації та роз’яснення людям із інвалідністю надавала практикуючий адвокат, яка співпрацює із місцевим центром, Катерина Луцик. Окрім того, вона є членом наглядової ради всеукраїнської громадської організації «Інваліди села».


1


Варто зазначити, що серед актуальних питань правового захисту, які гарантує громадянам із обмеженими фізичними можливостями держава, були досить незвичні. Зокрема, питання про авторське право в частині захисту власної творчості у випадку привласнення віршів іншою особою. Також декого цікавило, чи є порушенням прав людини, якщо у будинку інвалідів відкритого типу візочників не випускають за територію, мотивуючи це тим, що «понапиваються, попадуть під машину тощо».


2


Отож, адвокат надала кваліфіковані роз’яснення щодо описаних проблемних питань та індивідуальні консультації, що стосувалися прав незрячої людини, прав осіб із інвалідністю на отримання житла, прав власності на частину будинку, щодо сплати земельного податку інвалідам-пенсіонерам за приватизовану землю під тимчасовий гараж, щодо оформлення спадщини за заповітом батьків. Також Катерина Луцик роз’яснила, як правильно і грамотно скласти позовну заяву, аби довести, що травма, через яку призначено групу інвалідності, отримана саме на робочому місці.


3


У ході роботи мобільного пункту консультування безоплатні юридичні послуги отримали 20 громадян із обмеженими фізичними можливостями. Учасникам заходу роздали друковану продукцію Рівненського місцевого центру з контактами структурних підрозділів – бюро правової допомоги.


Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.


Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.


Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.


Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.


Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.


Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.