назад

Група фахівців консультувала мешканців сіл Старокостянтинівщини

DSCN0017     Захистити селян від рейдерів та шахраїв таке завдання ставлять перед собою фахівці, які входять до складу мобільних груп і консультують громадян у різних населених пунктах області. Минулого тижня, 6 вересня, така група працювала на Старокостянтинівщині у селах Воронківці, Григорівка, Пашківці та Великий Чернятин.

     Правову допомогу мешканцям цих сіл надавали в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Варфоломєєва, директор Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Петлюк, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги цього центру Оксана Балясна, в.о. начальника управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Валентина Кусмінська й головний спеціаліст відділу з питань нотаріату управління юстиції Інна Єремчук.

DSCN0042DSCN0050DSCN0140DSCN0131

     Громадяни, які зверталися до юристів, потребували роз’ясненьокремих положень земельного законодавства, зокрема щодо приватизації земельної ділянки, оренди земельної частки (паю), переоформлення земельної ділянки тощо. Багато питань стосувалися спадкування, наприклад, черговості спадкування, строків оформлення спадщини, місця відкриття спадщини, спадкування майна у разі відсутності правовстановлювальних документів.

     Окрім того, в ході консультування представники мобільної групи розповіли про роботу оперативного штабу зі сприяння реагуванню на випадки захоплення земель аграріїв чи збіжжя, а також поінформували про старт загальнонаціонального просвітницького проекту “Я маю право!”

     Нагадаємо, що задля забезпечення якісного та повноцінного захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії, що мають на меті протиправне захоплення їхнього майна, та оперативного надання безоплатної правової допомоги упродовж серпня–жовтня 2017 року на території Хмельницької області працюватиме група фахівців у точках  доступу до системи безоплатної правової допомоги. Графік  роботи мобільних точок доступу можна переглянути тут.

 *   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.