назад

Хмельницька обласна рада прийняла Програму правової освіти населення

     Сесія 17.02Минулого тижня на пленарному засіданні 4 сесії Хмельницької обласної ради прийняли Обласну програму правової освіти населення на 2016—2020 роки, яка передбачає проведення низки заходів, спрямованих на поліпшення доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

     У Програму, крім заходів правоосвітнього та правовиховного характеру, що передбачають широке інформування населення про його права та способи захисту цих прав, включено також заходи, спрямовані на покращення доступу населення області до безоплатної правової допомоги. Це, зокрема, створення мобільних консультативних пунктів та організація їх роботи у територіальних громадах, установах, де проживають або лікуються ветерани війни, учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, ветерани праці, інваліди, громадяни похилого віку. Передбачено також обладнання у кожній територіальній громаді інформаційних стендів для розміщення матеріалів із правових питань, виготовлення інформаційних листівок, буклетів, залучення засобів масової інформації до висвітлення актуальних правових питань.

     Запланований обсяг фінансування заходів програми із розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги становить близько 75 тис. грн.