назад
10.11.16

Хмельницьким студентам-правникам розповіли про правові аспекти взаємодії виборців і народних депутатів

image 0 02 05 fef2599f058a6d784ce2b10f3d66bbe00175453f0b5dc4297beeb058a951854d V     Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області долучився до ініціативи Громадянської мережі ОПОРА, щоб розповісти студентам Хмельницького університету управління та права про правові аспекти взаємодії виборців і народних депутатів та закликати контролювати владу.

 

     Заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації регіонального центру Ольга Чорна взяла участь у  інформаційному форумі «Виборець і народний депутат: принципи взаємодії, інструменти парламентського моніторингу, зарубіжний досвід».

     Захід, що здійснювався Громадянською мережею ОПОРА у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» (виконується Фондом Східна Європа), відбувся 10 листопада у приміщенні музею Хмельницького університету управління та права.

     Ольга Чорна розповіла студентам-правникам, які законодавчі акти регулюють взаємини громадян з їхніми уповноваженими представниками у Верховній Раді Україні. Пояснила, які обов’язки та права мають українські парламентарі, які інструменти вони можуть використовувати для вирішення проблем виборців та яким чином держава сприяє їхній роботі. Розглянули також ситуації, пов’язані з порушенням виборчого законодавства, коли громадяни можуть отримати безоплатну правову допомогу.

     «Народні депутати – це ваші представники у Верховній Раді, – наголосила студентам Ольга Чорна, – тому не лінуйтеся їх контролювати і звертатися до них, коли бачите проблеми. Від вас залежить, якою буде наша держава у майбутньому».