назад
06.09.16

Хорольське бюро правової допомоги розпочало роботу

Horol Migrac02 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч заступника начальника відділу «Хорольське бюро правової» Лубенського місцевого центру з надання БВПД Юлії Барило з начальником районного сектору ДМС України в Полтавській області Олександром Новаковським. Основна мета зустрічі – налагодження співпраці та взаємодопомоги при інформуванні та консультації громадян з правових питань.

 

За результатом зустрічі сторони домовились про налагодження співпраці та взаємодопомоги при роботі зі зверненнями громадян.

Юлія Барило розповіла про категорії громадян, які можуть отримати БПД, перелік необхідних документів, визначених законодавством для підтвердження належності до вразливої категорії.

Також працівників ДМС проінформовано про основні завдання та напрямки діяльності  бюро,  насамперед посилення правової спроможності громадян, проведення правової просвіти в громаді.

05 вересня 2016 року Хорольське бюро правової допомоги з метою реалізацію однієї із своїх основних задач розпочало правопросвітницькі заходи. З партнером установи — Хорольським територіальним центром соціального обслуговування населення —відбулося перше семінарське заняття в „Університеті третього віку“.

uNIVER 3 VIKТематика семінару стосувалась основ надання правової допомоги. Під час семінару було розглянуто питання щодо роботи, завдань та функцій бюро, розповсюджено інформаційні матеріали. Заступник начальника відділу «Хорольське бюро правової допомоги» Юлія Барило звернула увагу присутніх на те, що бюро надає первинну правову допомогу усім без винятку жителям громади, натомість вторинна правова допомога надається чітко визначеним категоріям громадян згідно вимог чинного законодавства.

“Важливо мати на увазі, що не завжди, коли права порушені, єдиним виходом є звернення до суду. Це перше емоційне рішення і воно не завжди є вірним. Адже перед зверненням до судового органу потрібно вичерпати всі позасудові методи вирішення проблеми. У більшості випадків люди цього не роблять, адже просто не знають про таку можливість як написання звернення чи скарги, та елементарні правила їх складення. Наше завдання саме в цьому і полягає — навчити людей самозахисту”, – розповіла після закінчення заходу Юлія Барило.

Хорольське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м.Хорол, вул. Незалежності, 78-а, тел. 3-32-20, електронна адреса Khorolske@legalaid.pl.ua