назад
24.06.16

Хто такі біженці і як держава вирішує їхні проблеми?

DSC05783     На ці питання відповідали учасники тематичного заходу, організованого 22 червня у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва з нагоди Всесвітнього дня біженців.

     Дітям, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, та учням вищого професійного училища № 25 працівники бібліотеки продемонстрували відеоролик пор проблеми біженців у сучасному світі. Головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Наталя Білик у своїй доповіді визначила особливості правового статусу біженців відповідно до норм міжнародного права та українського законодавства, розмежувала поняття біженців та внутрішньо переміщених осіб.

    Про те, де і як особам, на яких поширюється дія Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”, можна отримати безоплатну правову допомогу, розповіла Головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леся Сопронюк. Відтак ознайомила з порядком призначення захисника особам, що мають статус біженця чи потребують додаткового захисту, а також внутрішньо переміщеним особам, якщо вони належать до однієї із категорій громадян, яким держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до статті 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.

{gallery}img/novyny/2016/06_Cherven/24_01{/gallery}