назад

Tujden prava 4Кожен рік в рамках Всеукраїнського тижня права фахівці місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводять цільові робочі зустрічі, правопросвітницькі заходи, «круглі» столи, організовують книжкові виставки та конкурси малюнків серед дітлахів навчальних закладів. Тиждень права у 2017 році не став винятком і пройшов під гаслом  «Я МАЮ ПРАВО! –  ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!».

       Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової дороги Вікторія Донцова на чолі з керівником Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгеном Сухомлином провели ряд заходів для студентів середньо-технічних навчальних закладів міста. Цікаві та пізнавальні лекції пройшли у Відокремленому структурному підрозділі «Бердянський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету», Бердянському машинобудівному професійному ліцею та Бердянському медичному коледжі. Під час проведення правопросвітницьких заходів в зазначених начальних установах представники місцевого центру розповідали присутнім про реалізацію проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», відповідали на правові питання, що хвилювали присутніх, окрему увагу приділили Конвенції ООН про права дитини та видам відповідальності неповнолітніх.Tujden prava 2

       А задля проведення правопросвітницького заходу для засуджених в Бердянській виправній колонії №77, не обійшлося без допомоги провідних фахівців в галузі права, а саме начальника та головного спеціаліста відділу представництва Бердянського місцевого центру Олексія Кузьменко та Юлії Кононенко, які фахово відповіли на всі питання засуджених, роз’яснили норми законодавства та розповіли про нові пробаційні програми, які належним чином покращать становище засуджених, особливо після закінчення терміну їх ув’язнення.

       Не обійшли стороною фахівці центру й осіб до яких було застосовано умовно-дострокове звільнення та осіб, покарання яких не пов’язано з позбавленням волі. Разом з фахівцем з питань соціальної роботи зі суб’єктами пробації Ольгою Беслик та начальником Бердянського міськрайонного відділу з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України Віктором Приварніковим було здійснено консультування зазначених громадян.

     Tujden prava 5  Окрім цього, Вікторія Донцова спільно з провідним фахівцем з профорієнтації  Бердянського центру зайнятості Ольгою Корнієнко  організували та провели семінар для випускників Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 на тему: «Працевлаштування неповнолітніх».

       Запам’ятався цьогорічний тиждень права й проведенням різноманітних «круглих» столів  представниками Правозахисної групи «Січ», Громадською організацією «Об’єднання вимушених переселенців «БАЛТО» та Благодійним Фондом «Право на захист», в рамках яких були обговорені досить цікаві та актуальні правові питання й проблеми.

       Також хочеться звернути увагу, що Всеукраїнські тижні права вже дають свої результати, учні і студенти з кожним роком стають все більш досвідченими в правову полі, а значить вони стають захищеними. Дуже приємно і тішить те, що майбутнє нашої України в надійних руках обізнаних громадян.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД:

  • адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09,
  • ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua,
  • скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)