назад
19.09.16

Хворій на цукровий діабет допомогли скористатись її законним правом на безкоштовні ліки

Семенівка прийом на дому16 вересня 2016 року до відділу «Семенівське бюро правової допомоги» телефоном звернулась громадянка м. Семенівка Ніна Гулак. Вислухавши громадянку заступник начальника бюро правової допомоги Тетяна Мотора прийняла рішення проконсультувати жінку за місцем її проживання, так як вона обмежена у можливості самостійно пересуватись.

Прибувши за вказаною адресою працівниця бюро з’ясувала, що громадянка перебуває на пенсії з 2002 року. Після трагедії на Чорнобильській АЕС вона потрапила до числа постраждалих та в наслідок цього у 2012 році отримала статус інваліда ІІ групи. Пані Ніна розповіла, що вже тривалий час хворіє (у громадянки підвищений рівень цукру у крові) але до данного часу обходилась певними видами лікувальних дієт і пероральним прийманням лікарських засобів. Але самопочуття почало погіршуватись і для підтримання здоров’я та життя потрібно переходити на більш радикальні методи – вводити в організм інсуліну і цукрозамінні препарати, які є дорогими.
На протязі тривалого часу хвора знала про існування програми отримання безкоштовних ліків певним категоріям громадян, до якої вона і відноситься. Однак, жінка не має фізичних можливостей, щоб дізнатися більше про ці програми та скористатися ними. Тому і попросила допомогти їй у вирішенні даного питання. Після особистого прийому, фахівцем Семенівського бюро правової допомоги Тетяною Моторою для клієнтки було зібрано весь пакет документів та подано заяви у всі державні установи, які необхідно відвідати для отримання лікарських засобів.
Після описаної зустрічі клієнту лишилося дочекатися черги, яка фактично діє при видачі ліків у державній аптеці міста Семенівка.
Нагадуємо, що отримати консультації та захистити свої права можна звернувшись з 9.00 до 18.00 (окрім суботи і неділі) до:
Коропського бюро правової допомоги – смт. Короп, вул. Успенська, 2
тел: 2-12-90; 2-12-62
Семенівського бюро правової допомоги – м. Семенівка, вул. Червона Площа. 2, тел: 2-16-20; 2-18-54
Корюківського бюро правової допомоги – м. Корюківка, вул. Вокзальна, 24, тел: 2-11-32; 2-11-70
Сновського бюро правової допомоги – м. Сновськ, вул. Миру, 51, тел: 2-13-46; 2-13-94
Новгород-Сіверського бюро правової допомоги – м. Новгород-Сіверський, вул. Губернська, 24, тел: 2-14-82 (87)
Сосницького бюро правової допомоги – смт. Сосниця, вул. Троїцька, 32, тел: 2-02-93
та Менського МЦ з надання БВПД за адресою:
м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01. E -mail: mena.chernihiv@legalaid.gov.ua.