назад

122 та 23 квітня 2017 року пройшла друга сесія навчальної програми “Академія громадянина”, що організована за підтримки Міжнародного Республіканського Інституту (IRI). 

Участь у дводенному навчанні взяли представники громадськості, місцевих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі – ОСББ) та комітетів самоорганізації населення (далі – КСН). Також у навчальному процесі прийняли участь працівники Маріупольського місцевого центру з надання БВПД.

Впродовж навчання присутні розглянули питання щодо практичних інструментів для контролю органів місцевого самоврядування (ОМС) та участі громадян в процесі прийняття рішень. Окрім цього, директор Маріупольського МЦ Олег Олексійович Батюк презентував роботу Центру та розповів про його діяльність представникам громад. 2

Зазначимо, академія спрямована на підготовку відповідальних громадян, які в подальшому стануть провідниками змін у своїх громадах для того, щоб навчити їх ефективно використовувати інструменти взаємодії з місцевими органами влади, політичними партіями та громадськими організаціями задля вирішення питань, що мають важливе значення в їхньому місті. Академія сприятиме залученню мешканців до співпраці з владою задля втілення реформ з належного врядування та зміцнення демократичної практики місцевого самоврядування.

У разі виникнення питань Ви маєте змогу звернутися до Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомогим. Маріуполь, пр. Нахімова, 82; тел.: 050-951-28-81.