назад

Інформаційна бесіда з представниками юридичної клініки


2017 03 29M12
8 березня 2017 року на базі юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича фахівці Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели інформаційну бесіду на тему: «Особливості роботи з клієнтами у ході надання правової допомоги: портрет клієнта».

Інформування присутніх провели директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко та начальник відділу правової інформації та консультацій місцевого центру Людмила Семенюк.

2017 03 29M2Під час заходу представники системи безоплатної правової допомоги розповіли студентам про особливості роботи з клієнтами місцевого центру, про необхідність застосування індивідуального підходу до кожної особи, яка звертається по допомогу, дотримання принципів рівності у ставленні до клієнтів, поваги, доброзичливості, ввічливості.

Окрім цього, значну увагу було приділено питанню емоційної стриманості працівників центру у спілкуванні з клієнтом, терпимості та толерантності.

Важливо, що інформаційна бесіда викликала активне обговорення та дискусії серед присутніх. Зокрема, студенти цікавились визначенням поняття «малозабезпечена особа», передбаченої законодавством відповідальності за подачу неправдивих відомостей клієнтом, процедури оскарження рішення про відмову у наданні безоплатної вторинної правової допомоги тощо.

Неабияку увагу студентів привернула можливість проходження практики на базі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також співпраця юридичної клініки університету та системи безоплатної правової допомоги краю, організація практичного навчання для студентів-консультантів та проведення за їх участі правопросвітницьких заходів з посилення правової спроможності громад.

Довідково! Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує правове обслуговування мешканців м. Чернівці, Герцаївського, Глибоцького, Заставнівського, Кіцманського, Новоселицького та Сторожинецького районів області.

Самостійними відділами місцевого центру є:

Герцаївське бюро правової допомоги (м. Герца, вул. Шикули, 4);
Глибоцьке бюро правової допомоги (смт. Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а);
Заставнівське бюро правової допомоги (м. Заставна, вул. Галицького, 1а);
Кіцманське бюро правової допомоги (м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83);
Новоселицьке бюро правової допомоги (м. Новоселиця, вул. Клубна, 3);
Сторожинецьке бюро правової допомоги (м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а);
Чернівецьке бюро правової допомоги (м. Чернівці, вул. Підкови, 2).

Звернутися по допомогу до фахівців місцевого центру можна за адресою: м. Чернівці, вулиця Університетська, 1. Телефон: (0372) 51 36 12. E-mail: chernivtsi1.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103.
(Дзвінки на вказану телефонну лінію із стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними).