назад

Інформаційна кампанія #БулитиНеКруто

2 копияЗ метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі, в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», 13 лютого 2019 року фахівцями Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Турійського бюро правової допомоги спільно з місцевими представниками відділів ДРАЦС були організовані і проведені правопросвітницькі заходи для учнів 4-х класів Ковельської ЗОШ I-III ст. № 5 та учнів 8-9 класів Турійської ЗОШ I-III ст. імені Г.Жежко на тему: «Stop булінг».

Із учнями було обговорено поняття булінгу, його ознаки, відповідальність за вчинення цькування, а також за неповідомлення керівником закладу освіти уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про випадки булінгу серед дітей.

6

Під час обговорення особливостей виховання та профілактики асоціальної поведінки серед дітей та підлітків, надані практичні рекомендації та роз’яснення, як дитина може уникнути булінгу, що робити підлітку, якщо він або його знайомі стали свідком, або жертвою булінгу.

Окрім того, школярам було продемонстровано тематичні відеоролики, а також поширено друковані інформаційні матеріали із циклу Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

На завершення правового уроку школярі приєдналися до Всеукраїнського флешмобу #БулитиНеКруто.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. (пн-пт з 9:00 до 18:00). kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт.Турійськ, вул.Луцька, 23, тел.: (03363) 2-23-86. (пн-пт з 9:00 до 18:00).

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).