назад

Інформаційна кампанія «Я маю право голосу!»

  Згідно з Конституцією право обирати і бути обраним – одне з ключових прав громадян України. Саме тому в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та з метою реалізації правопросвітницької кампанії «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!” фахівцем відділу «Канівське бюро правової допомоги» для осіб, які перебувають на обліку в Канівській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості, як безробітні проведено семінар на тему: «Актуальні питання виборчого права».

Олена Васильченко розповіла громадянам про їх законне виборче право та способи його здійснення і захисту, можливість і процедуру перевірки включення себе та інших виборців до Державного реєстру виборців і списків виборців на виборчих дільницях.

Звернула увагу, кому в першу чергу необхідно перевірити себе у Реєстрі: це стосується громадян, які досягли повноліття та голосуватимуть вперше, змінювали прізвище, ім’я чи по батькові, змінили зареєстроване місце проживання.

Працівник бюро детально розповіла, як необхідно діяти у разі, якщо виборець виявив, що він не включений до списку виборців на звичайній виборчій дільниці, на спеціальній виборчій дільниці або закордонній виборчій дільниці.

Також зазначила про можливість та порядок зміни виборцю місця голосування (виборчої дільниці) без зміни виборчої адреси, підстави та процедури отримання виборцями можливості голосувати за місцем перебуванням, порядок голосування на виборах Президента України та повідомила про право на оскарження порушених виборчих прав та способи здійснення цього права.

По закінченню заходу, через дистанційний пункт консультування громадян надано юридичні консультації з питань: стягнення заборгованості по аліментах, оскарження рішення комісії у разі відмови в наданні субсидії, порядок прийняття спадщини, поновлення строку прийняття спадщини.