назад
27.04.16

Інформаційна поїздка в Середино-Буду та Ямпіль

160427 21Директор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Гудіма та інтегратор Юлія Зацаринна 20 квітня провели інформування щодо проведення конкурсу претендентів на посади керівників та/або заступників керівників бюро правової допомоги на базі органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, бібліотек та центрів зайнятості міста Середино-Буда та селища Ямпіль. Головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Володимир Потапов провів виїзний прийом громадян у цих населених пунктах.

Зустрічі-інформування пройшли з головою  Середино-Будської районної ради Миколою Харитоненком, з працівниками Середино-Будської центральної районної бібліотеки, головою Ямпільської районної ради Ольгою Губар, керівником Центру надання адміністративних послуг Ямпільської районної державної адміністрації Любов’ю Бородай, з директором Ямпільського районного центру зайнятості Віктором Лучаніновим.

Під час зустрічей фахівці центру розповіли про створення бюро правової допомоги, роз’яснили порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників бюро та умови, на яких можна взяти участь у конкурсі. Також  працівники центру розмістили оголошення з інформацією про конкурс на інформаційних стендах  вищезазначених установ.

160427 22

 Того ж дня інтегратор центру Юлія Зацаринна взяла участь у семінарі для секретарів,     голів сільських рад Ямпільського району, який проводився на базі Ямпільської районної державної адміністрації. Вона виступила з презентацією «Бюро правової допомоги: роль та значення для територіальних громад», де детально роз’яснила присутнім концепцію бюро правової допомоги, основні етапи розвитку безоплатної правової допомоги та умови проведення конкурсу на посади керівників бюро правової допомоги.

«Задля посилення правової спроможності територіальних громад з 1 липня 2016 року по всій Україні запрацюють бюро правової допомоги, де громадяни матимуть можливість отримати первинну правову допомогу (юридичні консультації та інформацію), подати звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, скористатися послугами фахівця для здійснення представництва їхніх інтересів в суді, а також матимуть доступ до електронних сервісів Мін’юсту, а в подальшому – до всіх державних електронних сервісів. До того ж одним із завдань бюро буде активне правопросвітництво на рівні територіальних громад», – зазначила Юлія Зацаринна.

160427 23

В ході робочого візиту в місті Середино-Буда та селищі Ямпіль головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Володимир Потапов та адвокат, який співпрацює із Шосткинським місцевим центром Олег Страшко провели виїзний прийом громадян. Громадяни зверталися з питань оформлення права власності на будинок, отримання пільг учаснику АТО, порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги.

160427 24

 Окрім цього, працівники місцевого центру Микола Гудіма, Юлія Зацаринна та Володимир Потапов провели вуличне інформування біля державних установ Середино-Буди та Ямполя. Працівники центру розповіли пересічним громадянам про систему безоплатної правової допомоги, порядок отримання послуг адвоката за рахунок держави та роз’яснили хто має право на таку допомогу, тобто яким соціально незахищеним категоріям громадян це право гарантоване державою.