назад
25.05.16

Інформаційно-консультаційний візит до Охтирського районного територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян

160525 11Директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козирта головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомогиМарина Лапоног відвідали Охтирський районний територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.

Для візиту обрали 24 травня, адже саме цього дня до територіального центру зі звітністю приїздили соціальні працівники району.

У ході розмови присутнім надали інформацію про Охтирський місцевий центр з надання БВПД, його місце знаходження. Були названі правові послуги, які надають центри в рамках безоплатної вторинної правової допомоги, та порядок подачі документів для її отримання.

За словами керівника Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамари Козир, у 2016 році система безоплатної правової допомоги в Україні розширює мережу точок доступу до правової допомоги: будуть утворені понад 400 бюро правової допомоги у всіх регіонах України. Мешканці місцевих громад Лебедина, Тростянця, Великої Писарівки та районів ужез 1 вереснязможуть отримати правову допомогу у бюро, що розпочнуть свою діяльність.

Також працівники Охтирського місцевого центру надали консультацію громадянам. Серед найактуальніших питань – виплата аліментів, переоформлення пенсії помер  лого на іншого члена подружжя, термін перебування іноземців на території України, переміщення та переведення працівників при ліквідації підприємства тощо.

 

Учасники зустрічі отримали буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу з контактами Охтирського місцевого центру з надання БВПД.