назад

Інформаційно-освітня зустріч із студентами та викладачами Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Г.Шевченка

11032448 446386798886256 6723421052501600824 n

На виконання заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права, 8 грудня 2015 року в .о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Лис та головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами  Ірина Солодовнік провели інформаційно-освітню зустріч із студентами та викладачами Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Г.Шевченка, за участі проректора з виховної роботи, доцента, кандидата  педагогічних наук Миколи Сиротюка, викладача правових дисциплін, доцента, кандидата юридичних наук Віктора Ткачука та редактора газети академії “Замок”.

У ході  зустрічі Ярослав Лис окреслив присутнім механізм роботи місцевого центру, проінформував присутніх про систему безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, ознайомив з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та звернув увагу на категорію осіб, які відповідно до статті 14 даного Закону мають право на отримання такої допомоги.

Крім того, на прохання студента, учасника АТО, Ярослав Лис детально ознайомив присутніх  з переліком пільг, на отримання яких, відповідно до статті 12 ЗУ “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, мають право учасники АТО та члени їх сімей, в тому числі цільової підтримки державою права на здобуття професійно-технічної та вищої освіти.

Під час зустрічі Ірина Солодовнік надала відповіді та роз’яснення на широке коло питань, що були попередньо зібрані і систематизовані студентською громадською організацією “Молодіжний рух “За майбутнє”, які стосувались різноманітних сторін життя студентів.

Присутнім викладачам  були надані інформативні буклети  про безоплатну вторинну правову допомогу, для розміщення їх на інформаційних стендах у приміщеннях академії.