назад

Інформаційно-розяснювальна робота у Лебединському та Тростянецькому центрах зайнятості

OkM 170208 L 1

8 лютого 2017 року  у рамках розбудови і розширення доступу до безоплатної правової допомоги проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу у Тростянецькому районному центрі зайнятості. Захід проводився у співпраці з директором Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамарою КОЗИР, начальником  відділу правової інформації та консультацій Миколою КРАВЧЕНКО та представником Тростянецького бюро правової допомоги Борисом  КОЗЛОВСЬКИМ,  з метою обміну досвідом проведення подібних заходів у центрах, де перебувають на обліку тимчасово безробітні громадяни. В цей же день у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості за участі головного спеціаліста Лебединського бюро правової допомоги Євгенії ЛОГВІНЕНКО відбувся семінар на тему: «Легальна зайнятість».

Мешканців Тростянеччини поінформовано стосовно надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, які правові послуги включає кожна із них, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням. Правовим інформуванням охоплено вісім безробітних громадян.

OkM 08022017 Lt 3 

Під час спілкування з особами, які перебувають на обліку у Лебединському центрі зайнятості, Євгенія ЛОГВІНЕНКО наголосила на змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема, щодо розширення кола суб’єктів, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Вона детально зупинилася на поширеній практиці, яка склалася у бюро щодо трудових спорів, що актуальні на даний час. Нею було розкрито поняття «трудовий договір», порядок його оформлення, гарантії, які виникають під час офіційного працевлаштуванні. Наголошено на розмежуванні понять трудовий договір та договір цивільно-правового характеру. Крім того, було поінформовано про функціонування Лебединського бюро правової допомоги, адресу розташування та години прийому. Наприкінці семінару надано відповіді
на запитання присутніх.

У ході проведення заходів були розповсюджені буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Лебединське бюро правової допомоги: м. Лебедин, пл. Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.

 

Тростянецьке бюро правової допомоги: м. Тростянець, вул. Л. Татаренка, 4; т. (05458) 6-60-52.