назад

Інформаційну бесіду з учасниками АТО провели фахівці системи безоплатної правової допомоги краю

2017 05 16R1Сьогодні, 16 травня 2017 року, фахівці системи безоплатної правової допомоги краю долучилися до проведення семінару для учасників антитерористичної операції, що відбувся на базі Чернівецького місцевого центру зайнятості (м.Чернівці, вул. Воробкевича, 37).

Участь у заході взяли директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко на начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна.

Представники системи безоплатної правової допомоги краю поінформували учасників семінару про те, як на сьогоднішній день держава забезпечує право учасників АТО на безоплатну правову допомогу, яка організаційна структура та компетенція системи безоплатної правової допомоги, якими правовими питаннями опікуються та які правові послуги надають фахівці цієї системи тощо.

Окрему увагу було приділено питанню практики надання безоплатної правової допомоги громадянам у кримінальних, цивільних та адміністративних справах, тобто йшлося про порядок звернення до фахівців системи безоплатної правової допомоги, розгляд таких звернень та прийняття рішень про надання чи відмову у наданні безоплатної вторинної правової допомоги, призначення адвоката та інше.

Окрім такого інформування присутнім розповіли про шляхи вирішення окремих проблемних правових питань учасників АТО, зокрема тих, що стосуються реалізації прав учасників АТО на землю та житло, порядку отримання грошової компенсації за житло, виконання кредитних зобов’язань, наявності пільг та інших державних соціальних гарантій для цієї категорії осіб.

Наостанок серед учасників семінару було розповсюджено тематичні інформаційні матеріали та надано контакту інформацію про адреси та режим роботи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, які забезпечують правове обслуговування мешканців Чернівецької області.

Довідково! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області забезпечує надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях (окрім випадків надання безоплатної вторинної правової допомоги свідкам та потерпілим у таких провадженнях). Знаходиться центр за адресою: м.Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Звернутися по допомогу з цивільних та адміністративних питань, а також по допомогу потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, можна до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1. Контактний телефон: (0 372) 51 36 12 або 51 36 14.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).