назад
20.03.17

Інформаційний дайджест Лубенського місцевого центру

P3130083

Які особливості пенсійного законодавства, надання правової допомоги учасникам АТО, проведення правопросвітницьких заходів для учнівської молоді, вирішення  сімейних та земельних питань, на ці та інші запитання отримали відповідь громадяни під час участі у заходах, робочих зустрічах та дистанційних пунктах доступу до правової допомоги за участю фахівців Лубенського місцевого центру з надання БВПД тай його бюро.

14 березня 2017 року керівник відділу правової інформації та консультацій Сергій Супрун провів лекцію на тему: “Пенсійний вік” для слухачів університету третього віку, що діє при Територіальному центрі соціального обслуговування населення виконкому Лубенської міської ради.

Під час лекції були розглянуті такі питання: термін страхового стажу для призначення мінімальної пенсії; вік виходу на пенсію; розмір пенсії за віком; розмір пенсії за віком при неповному стажі роботи; надбавки до пенсії за віком; підвищення пенсії за віком.

Фахівець БВПД прочитав лекцію  у доступній для слухачів формі, учасники заходу мали можливість подискутувати з лектором стосовно розглянутих питань. По завершенню заходу усі підопічні Університету залишилися задоволеними змістовним та цікавим заходом та висловили подяку Сергію Супруну.

В цей день було проведено ряд важливих робочих зустрічей з метою посилення можливостей громадян у доступі до безоплатних послуг, що гарантує їм держава. Під час зустрічі працівники безоплатної правової допомоги ознайомили з діяльністю системи та роз’яснили порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги.

Заступник начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Жанна Шульга зустрілася з провідним спеціалістом командування Чорнухинського районного військового комісаріату Альбіною Колісник. Фахівець бюро наголосила, що учасники антитерористичної операції мають право на отримання вторинної правової допомоги, тобто адвоката за рахунок держави.

Значну увагу фахівці бюро Лубенського місцевого центру приділяють налагодженню зв’язків з навчальними закладами задля підвищення рівня правової освіти учнівської молоді, педагогічних працівників навчальних закладів, проведення спільної правопросвітницької роботи. Так, заступник начальника Лохвицького бюро правової допомоги Марія Туник зустрілася з заступником директора з навчально-виховної роботи Лохвицької ЗОШ №3 Оленою Колєновою. В ході зустрічі домовилися про проведення працівниками Бюро лекцій на правову тематику для учнів Лохвицької ЗОШ №3.Lohvitska ZOSH 3.robocha zustrich.Mariya Tunik.zastupnik nachalnika.14.03.2017

Цього ж дня фахівцями бюро правової допомоги проведено ряд прийомів громадян під час роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

В приміщенні Чорнухинського районного військового комісаріату, що знаходиться за адресою: смт. Чорнухи, вул. Мележика, 14, заступник начальника Жанна Шульга провела консультування громадян. 14.03.2017 dustanciinui pynkt Chornukhy viiskovii komisariat Albina Kolisnuk Zhanna Shylga

Виконуюча обов’язки начальника Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець провела прийом громадян в дистанційних пунктах розташованих в місцевих органах влади та державних органах, зокрема в приміщенні: Служби у справах дітей Миргородської райдержадміністрації;14.03.2017 Mirgorod dustanciynuy punkt sluzba u spravax ditey Миргородського міськрайонного центру зайнятості; 14.03.2017 Mirgorod dustanciynuy punkt zentr zaynyatostiМиргородського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Полтавській області;14.03.2017 Mirgorod dustanciynuy punkt viddil DRAZS Управління соціального захисту населення Миргородської райдержадміністрації; 14.03.2017 Mirgorod dustanciynuy punkt upravlinnya sozialnogo zahustuМиргородського об’єднаного управління Пенсійного фонду в Полтавській області.14.03.2017 Mirgorod dustanciynuy punkt pensiynuy fond

В ході роботи дистанційних пунктів до представника бюро громадяни звертались з питань позбавлення батька батьківських прав, встановлення опіки над малолітньою дитиною, встановлення місця проживання малолітньої дитини із одним із батьків, з питань соціальних виплат учасникам ліквідації Чорнобильської АЕС, із земельних питань та питання порядку подання звернення до органів влади.

Також у Гребінці працівник бюро Зоя Скляр провела консультування громадян в Управлінні пенсійного фонду України у Гребінківському районі.Ypravlinnia pensiinogo fondu distanciini punkt konsultuvanna. Grebinka. Scliar Z. golovnii specialist viddilu 2

 Нагадуємо, що отримати безоплатну юридичну  консультацію громадяни можуть звернувшись до фахівців  Лубенського місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду), тел. (05361) 61-120. Лубенський місцевий центр поширює свою діяльність на м. Лубни та Лубенський район.

Гребінківське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гребінка, пров. Спортивна, 11,  тел. (05359) 2-11-94.

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6,  тел. (05356) 3-14-05.

Миргородське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Миргород, вул. Покровського,11, тел. (05363) 2-11-50.

Чорнухинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Чорнухи,вул. Центральна,30, тел. (05340) 5-17-43.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.