назад
06.03.19

Інформаційний дайджест Лубенського місцевого центру за 5 березня 2019 року

Lohvitska rayonna filiya Poltavskogo OCZ.kruglyy stil.Mariya Tunik. nachalnik.05.03.2019

Шляхи реалізації виборчого права громадянами України обговорені у Лохвицькій районній філії Полтавського ОЦЗ

05 березня 2019 року на базі Лохвицької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості відбувся круглий стіл на тему «Я маю право голосу». У заході взяли участь юристи Лохвицького бюро правової допомоги та трудовий колектив центу зайнятості. Під час заходу охоплювалися питання: чому важливо використати свій громадський обов’язок прийти та проголосувати; перелік документів, які необхідно брати з собою громадянам на дільницю.

Даний захід перейшов у формат діалогу, на якому розглянуто правові аспекти виборів. Також представники бюро нагадали, що 01.01.2019 року розпочався черговий етап електронного#декларування в Україні. Відповідно до ст.45 ЗУ “Про запобігання корупції державні службовці, інші суб’єкти декларування, зобов’язані до 01 квітня подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік згідно форми, яку визначає Національне агентство.

05.03.2019 seminar tsentr probatsii Chornukhy Galenko YВ цей день відбувся семінар для осіб, які перебувають на обліку в Чорнухинському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області на тему: «Запобігання домашньому насильству». Під час проведення заходу головний спеціаліст Чорнухинського бюро правової допомоги Юлія Галенко зазначила, що: «До повноважень центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у сфері запобігання та протидії домашньому насильству належать: забезпечення надання безоплатної правової допомоги постраждалим особам у порядку, встановленому Законом України «Про безоплатну правову допомогу», у тому числі на базі загальних та спеціальних служб підтримки постраждалих осіб».

Під час проведення заходу Юлія Галенко зазначила, що: «До повноважень центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у сфері запобігання та протидії домашньому насильству належать: забезпечення надання безоплатної правової допомоги постраждалим особам у порядку, встановленому Законом України «Про безоплатну правову допомогу», у тому числі на базі загальних та спеціальних служб підтримки постраждалих осіб».

В рамках інформаційної кампанії «Я маю право голосу!» фахівець бюро поінформувала про можливість голосування на виборах Президента не за місцем реєстрації та пояснила, що процедурою зміни місця голосування можуть скористатися не тільки внутрішньо переміщені особи, але й ті виборці, хто живе, працює або вчиться не за місцем прописки, але хоче проголосувати, та покроково розповіла як це зробити. Присутні активно включалися в доповідь та цікавилися різними аспектами виборчого процесу, зокрема: куди звертатися в разі, якщо їх імені немає в списках виборців, яка відповідальність за порушення виборчого законодавства та багато інших питань.

До відома громадян: за отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до Лохвицького бюро правової допомоги за адресою: 37200,м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6, тел.(05356)3-14-05. Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103 (Цілодобово, в межах України безкоштовно).

 

Чорнухинське бюро правової допомоги: смт. Чорнухи, вул. Центральна, 30, 1 поверх, тел. (05340) 5-17-43.