назад
31.03.16

Інформаційний захід для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

160332 01На базі Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 24 березня проведено чергову робочу зустріч з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Захід розпочав юрист, спеціаліст з питань виконавчого провадження Олександр Пересадько, який розповів про основні вимоги в судах щодо задоволення подання державного виконавця.

 

Також  Олександр  Пересадько детально зупинився на питанні тимчасових обмежень боржника в праві виїзду за межі України: «Можливість обмеження виїзду з України громадян, щодо яких подано цивільний позов до суду, до закінчення провадження у справі. При розгляді цивільних справ мають місце випадки, коли суди ототожнювали питання тимчасового обмеження боржників у праві виїзду за межі України із видами забезпечення позову, не беручи до уваги, що повноваження судів першої інстанції при вирішенні цивільних справ визначені Цивільним процесуальним кодексом України, у тому числі повноваженнями щодо вжиття заходів забезпечення позову» – проінформував Олександр Борисович.

 

Обговорювалось питання щодо зняття накладених арештів, основні причини та підстави для відмови виконання провадження та їх причини.