назад

Інформаційний захід для учнів Ковельського професійного ліцею

IMG 20180320 WA000520 березня 2018 року в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», з метою формування серед учнів правової культури та правової свідомості, підвищення рівня їхніх знань та поінформованості щодо реалізації та захисту своїх прав, профілактики правопорушень та запобігання домашньому насильству, на базі Ковельського професійного ліцею проведено правопросвітницький інформаційний захід.

Участь у заході взяли: начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ковельського місцевого центру з надання БВПД Оксана Романюк, директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міста Ковеля Інна Третяк, інспектор ювенальної превенції сектору превенції міста Ковеля Тетяна Козій, заступник директора ліцею з виховної роботи Олена Антощук.

Тетяна Козій розповіла учням про профілактику правопорушень. Наголосила, що адміністративна відповідальність неповнолітніх настає з 16-річного віку, а у разі вчинення підлітками адміністративного правопорушення до вказаного віку, до відповідальності притягаються їхні батьки.

IMG 20180320 WA0005

Інна Третяк поінформувала учасників заходу про прийняття Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Розкрила поняття насильства в сім’ї та окреслила систему заходів, що здійснюються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями для попередження та припинення домашнього насильства, а також для надання допомоги та захисту постраждалим особам.

DSCN0738

Оксана Романюк повідомила присутнім про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей. Розповіла про порядок звернення соціально-вразливих верств населення за наданням послуг адвоката за державний кошт. Також наголосила учням на проблемі хабарництва у навчальних закладах, розповіла, що відповідальність за хабар несуть обидві сторони – і та, що його дає, і та, що його отримує, поінформувала про передбачене законодавством покарання.

IMG 20180320 WA0002

Окрім цього, Оксана Романюк ознайомила учасників заходу із графіком роботи Ковельського місцевого центру з надання БВПД та розповсюдила серед присутніх інформаційні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та брошури на правову тематику.

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. Степана Бандери, 5, тел. (03352) 5-30-63, е-mail: kovel.volyn@legalaid.lt.ua