назад

Інформаційний захід на тему «Я маю право» провели в Лебединській школі-інтернат

OkM 170919 5115 вересня головним спеціалістом Лебединського бюро правової допомоги Євгенією Логвіненко проведено інформаційний захід на тему “Я маю право!” у Комунальному закладі Сумської обласної ради – «Лебединська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат». За допомогою сурдоперекладача – вчителя Лариси Римар для учнів 7-го класу надано інформацію про їхні права та способи їх захисту.

Євгенія Логвіненко розповіла: «Права дитини – це ті права і свободи, якими повинен володіти кожен, у тому числі, дитина (дитиною визнається кожна людина до 18 років –  відповідно до ст. 6 Сімейного кодексу України), незалежно від будь-яких відмінностей: раси, статі, мови, релігії, місця народження, національного чи соціального походження, майнового, станового або іншого становища». Вона висвітлила поняття природні права (настають із моменту народження і припиняються зі смертю). «Від народження дитина охороняється державою і їй гарантуються такі права як: жити і виховуватися в сім’ї; спілкуватися з батьками та іншими родичами; захищати свої права, висловлювати свою думку, право на ім’я, по батькові та прізвище (їх заміна); право на майно, медичне обслуговування, на освіту та інші», – говорила Євгенія Логвіненко.

OkM 170919 52

«Інституції, що захищають на державному рівні права дітей: служби у справах неповнолітніх, центри соціальних служб, суд, омбудсмен, сектор ювенальної превенції тощо», – наголосила представник Лебединського бюро правової допомоги (пл. Соборна, 29; тел. (05445) 2-14-12).