назад
13.04.17

Інформаційний захід у дитячому відділенні Конотопської центральної районної лікарні

KoM 2017 13 04 Zachod ZRL213 квітня інтегратори Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина ВОЛІК та Оксана КОЗІНА за співучасті Міжнародного благодійного фонду «Крила надії» та волонтерської ініціативної групи Конотопського індустріально – педагогічного технікуму провели благодійний інформаційний захід до Великодня на базі дитячого відділення Конотопської центральної районної лікарні.

 

Всі дорослі отримали інформаційні буклети «Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати?», «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник», які були видані Координаційним центром з надання правової допомоги, та флаєри із контактами Конотопського місцевого центру.  Також майбутні волонтери-параюристи пояснили кожному із дорослих – де і як можна отримати безоплатну правову допомогу та   отримати захистит своїх  прав у  суді   адвокатом за рахунок державного бюджету.  

KoM 2017 13 04 Zachod ZRL

Для загального користування у відділенні залишили інформаційні бюлетені – «Безоплатна правова допомога: становлення та розвиток системи: 2011-2015 роки» та «Паліативна допомога(випуск №5)», де розміщено більш детальну інформацію про систему безоплатної правової допомоги в Україні та зміни до законодавства в частині  забезпечення медичних прав громадян. Оксана КОЗІНА та Валерія РОШКОВАН(директор Міжнародного благодійного фонду «Крила надії») привітали із прийдешніми Великодніми святами працівників дитячого відділення, маленьких пацієнтів та їх батьків.

KoM 2017 13 04 Zachod ZRL1

 

Приємні враження отримали не тільки організатори заходу, а й діти, яким подарували справжнє свято. Вони були задоволені від спілкування із волонтерами, не зважаючи на місце їх перебування та фізичний стан. А яскраві подарунки, виготовлені власноруч волонтерами; солодкі презенти; блокноти; ручки і просто теплі посмішки покращили настрій як дітям, так і їх батькам.

KoM 2017 13 04 Zachod ZRL3

 

Особливу подяку висловлюємо  працівникам телекомунікаційної компанії «Зурбаган» (директор Андрій РОШКОВАН), які  долучилися до цієї акції. Вони передали Великодні пасочки для дітей, котрі перебувають на стаціонарному лікуванні. Учасниця акції Анастасія КОЛОШИНА говорить: «Було трохи страшно. Я всю ніч готувала морально себе до цього заходу. Буклети, пасочки та незвичне місце проведення акції – спочатку трохи збили з пантелику. Але потім – посмішки на дитячих обличчях, привітність їхніх батьків змусили саму посміхатись, на душі стало тепліше…» «А мені спочатку було трохи страшно, але потім стало легше і приємніше, особливо, коли дарували дітям янголят», – додає волонтерка Анастасія РОЗДОБУДЬКО.

KoM 2017 13 04 Zachod ZRL4

Начальник відділу правопросвітництва Валентина ВОЛІК відзначила, що подібні заходи сприяють становленню особистості майбутніх соціальних працівників та дають можливість проявити найкращі людські якості – благородність, милосердя та співчуття, а також є нагода використати знання про безоплатну правову допомогу, отримані під час теоретичної підготовки на базі місцевого центру.

KoM 2017 13 04 Zachod ZRL5

Довідково:
Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липово – Долинський район,

Недригайлівський район Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103

KoM 2017 13 04 Zachod ZRL6