назад

Інформаційний захід з нагоди Дня Конституції України

Konstitutsіya 05Напередодні Дня Конституції України представники системи безоплатної правової допомоги спільно з партнерами взяли участь у правопросвітницькому заході для читачів Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки з нагоди відкриття виставки друкованих інформаційних матеріалів із назвою «Конституція України – фундамент держави та права людини».

Фахівці бібліотеки провели захоплюючий екскурс в історію становлення Конституції України як основного закону української держави. Представники Головного територіального управління юстиції у Волинській області акцентували увагу на основоположних конституційних правах та свободах громадян. Регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталій Єлов поінформував про механізми здійснення контролю за дотримання прав громадян в Україні.

Konstitutsіya 02

В.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ольга Кудрицька акцентувала увагу присутніх на роботі системи безоплатної правової допомоги як дієвому механізмі реалізації конституційних прав громадян. Як зауважила очільниця центру, саме завдяки функціонуванню системи безоплатної правової допомоги малозабезпечені громадяни, котрі не мають фінансової можливості оплатити послуги адвоката або юриста, отримали змогу ефективно відстоювати свої права у суді.

Присутнім також було запропоновано ознайомитись із матеріалами, як новоствореної виставки, присвяченої Дню Конституції України, так і з буклетами та брошурами постійно діючої експозиції «Безоплатна правова допомога – механізм реалізації вашого конституційного права».

Konstitutsіya 03

Нагадуємо, що у стінах цього просвітницького, культурного науково-інформаційного центру області функціонує та періодично поновлюється новими актуальними інформаційними матеріалами постійно діюча інформаційно-тематична виставка літератури на правову тематику, розробленими фахівцями системи безоплатної правової допомоги та виданими за фінансової підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Konstitutsіya 01

Представлені друковані матеріали інформують не лише про безоплатну правову допомогу та механізми її отримання, а й надають детальні роз’яснення з найтиповіших юридичних питань, консультують, куди саме потрібно звертатися і як необхідно діяти у тих чи інших ситуаціях.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки знаходиться за адресою: Луцьк, вул. Шопена, 11, тел. (0332) 72-48-46, e-mail: ounb.volyn@gmail.com