назад
12.04.16

Інформація про безоплатну правову допомогу для представників Сумської міської ради та голів квартальних комітетів

160412 13У засіданні у Сумській міській раді 7 квітня взяли участь директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко та адвокат, яка надає безоплатну правову допомогу, Наталія Лебединець.

Валентина Трошечко детально розповіла про систему безоплатної правової допомоги, що працює відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

«Безоплатна вторинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб правосуддя. Вона включає такі види правових послуг як: захист; представництво інтересів особи в судах, інших державних органах, в органах місцевого самоврядування та перед іншими особами; складання документів процесуального характеру (такі як позовна  заява, заперечення, клопотання, пояснення, тощо)»  – зазначила  Валентина Трошечко.

За словами Директора центру, безоплатна правова допомога є чи не останньою надією на справедливість для  людей похилого віку, дітей-сиріт, інвалідів, безпритульних дітей та інших незахищених категорій громадян.

«Дуже багато людей, які звертаються за правовою допомогою з таких питань як стягнення аліментів на утримання особи, визнання незаконного звільнення з роботи тощо, – продовжила Валентина Трошечко. – Раджу  всім  не відкладати ту чи іншу проблему, краще завітайте до нашого центру та отримайте правову допомогу. Розповідайте знайомим та близьким, рідним про діяльність таких центрів, можливо ви когось врятуєте від складної життєвої ситуації та допоможете вирішити проблему.»

Адвокат Наталія Лебединець розповіла  історії клієнтів, які звернулися до Сумського місцевого центру та отримали допомогу.

Наостанок Валентина Трошечко звернулася до присутніх: «Якщо в органи місцевого самоврядування приходять  люди, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги,  направляйте їх до нашого центру за адресою: м. Суми, вул. Покровська 9/1. Деталі можна уточнити за телефоном у Сумах: 61-70-32.

Зустріч була проведена в рамках  проекту «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги як гарантія доступу до якісних юридичних послуг для жителів Сумського, Білопільського та Краснопільського районів Сумської області», що здійснюється громадською організацією «Громадянське бюро «Правозахист» в партнерстві з Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародного фонду «Відродження».

Метою проекту  є створення ефективності системи надання безоплатної правової допомоги для сільських громад Сумського, Білопільського та Краснопільського районів, а також жителів районних центрів Білопілля і Краснопілля та міста Суми шляхом інтеграції первинної та вторинної правової допомоги.