назад
09.12.19

Інформування громадян щодо захисту своїх прав

В умовах сьогодення інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав є досить актуальним, це сприяє підвищенню рівня правової обізнаності громадян.
9 грудня, з метою інформування мешканців міста Черкаси про систему безоплатної вторинної правової допомоги, директор Черкаського місцевого центру з надання БВПД Станіслав Скіць провів правопросвітницький захід для колективу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.
Присутніх поінформовано про систему безоплатної правової допомоги в Україні, ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», категоріями осіб, які мають право на отримання БВПД, окреслено порядок роботи місцевого центру.

Станіслав Скіць зазначив, що система БПД виконує свою основну місію – захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад шляхом правопросвітництва, надання юридичних консультацій, представництва інтересів в суді.
Наприкінці заходу в приміщенні установи розміщено інформаційні матеріали про систему БПД.
Нагадуємо, за правовою допомогою можливо звернутися до Черкаського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя 221, тел: (0472) 33 32 28.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.