назад

Інформування клієнтів пробації щодо права на БПД

13 січня керівником Чорнобаївського бюро правової допомоги Інною Копійкою проведено консультування суб’єктів пробації Чорнобаївщини.
Згідно Конституції України кожен має право на правову допомогу. У випадках визначених Законом України “Про безоплатну правову допомогу” така допомога надається безоплатно.
Присутніх поінформовано, що кожен громадянин може звернутись до бюро та отримати безоплатну первинну правову допомогу, яка включає: надання правової інформації, юридичних консультацій, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.
Необхідну інформацію з актуальних правових питань можливо знайти за допомогою довідково-інформаційної платформи WikiLegalAid, яка розроблена з урахуванням найбільш поширених звернень за безоплатною правовою допомогою та містить зразки документів і інформацію про судову практику.
Під час робочої зустрічі за правовою допомогою звернулося 4 засуджених особи, які  перебувають на обліку у Чорнобаївському районному секторі Центру пробації в Черкаській області, яких цікавили питання відновлення втрачених документів та поновлення строку для прийняття спадщини. Даним особам надано консультації та примірний перелік документів, необхідний для вирішення цих питань.
Серед присутніх розповсюджено інформаційні матеріали системи безоплатної правової допомоги, а також контактні адреси, де вони можуть отримати подальший юридичний супровід.
Довідково. Звернутися до системи безоплатної правової допомоги можливо за телефоном гарячої лінії: 0 800 213 103.