назад
10.11.15

Інформування населення з метою надання якісної безоплатної правової допомоги

20151109 111258-min     Працівники Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжують здійснювати “вуличне” інформування громадян, з метою надання бажаючим повної інформації про систему безоплатної вторинної правової допомоги.

     Так упродовж жовтня та початку листопада 2015 року у м. Старокостянтинові (біля приміщення Старокостянтинівської районної лікарні, місцевого ринку, автовокзалу, біля приміщень Ощадбанку, Старокостянтинівського КП «ТЕПЛОВИК», Райффайзен банк Аваль) працівники Старокостянтинівського місцевого центру розповідали громадянам про роботу Центру та роз’яснювали порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Під час спілкування із громадянами чітко роз’яснено питання щодо оплати послуг адвоката, які саме послуги надаються у такому випадку адвокатом. Працівниками центру особлива увага акцентувалася саме на доведенню до відома інформації про те, що послуги адвоката є безкоштовними для громадян, проте праця адвоката оплачується державою. Крім того перехожі запитували чи можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу певні категорії громадян, зокрема такі як, діти війни та ветерани праці.

     Крім того, під час проведення заходів працівники Центру розповідали населенню про їх право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях, цивільних та адміністративних справах, про категорії громадян, які можуть звернутися до Центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги та документи, які необхідні для підтвердження їх статусу

     Усім бажаючим надано інформаційні буклети з питань отримання безоплатної правової допомоги, контакті телефони та адресу Центру

     Варто зазначити, що жителі м. Старокостянтинів – виявили значний інтерес до отриманої інформації та відзначали актуальність та необхідність існування системи безоплатної вторинної правової допомоги, підвищення відчуття захищеності та впевненості у тому, що в будь-якій ситуації вони можуть отримати безкоштовну допомогу професійних адвокатів.

{gallery}img/novyny/2015/november/10{/gallery}