назад
28.08.18

Інформування соціальних працівників м. Черкаси та Черкаського району про систему БВПД

^94532fd123856f48b90671b6712f5e50124248725fe8bcc963^pimgpsh fullsize distr 23 серпня 2018 року з метою поширення інформації про систему безоплатної вторинної правової допомоги серед жителів м. Черкаси та Черкаського району, директор Черкаського місцевого центру з надання БВПД Станіслав Скіць взяв участь у виробничій нараді для соціальних робітників і персоналу Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району.

Учасників проінформовано про систему БВПД в Україні, ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», окреслено порядок роботи місцевих центрів, звернуто увагу на категорії осіб, які мають право на отримання правової допомоги, серед яких:

– малозабезпечені громадяни;
– інваліди;
– діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні;
– діти та діти, які стали або можуть стати жертвами сімейного насилля;
– громадяни, що претендують на статус біженця;
– ветерани війни;
– громадяни, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною або є жертвами нацистських переслідувань;
– громадяни щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності;
– громадяни щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку;
– реабілітовані особи.

Під час наради наголошено, що основною місією системи БВПД є захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад і спільнот шляхом правопросвітництва, надання юридичних консультацій, представництва інтересів клієнта в суді, доступу до електронних сервісів Мін’юсту тощо. Інформування соціальних працівників, які безпосередньо спілкуються з особами, що належать до малозабезпечених верств населення, щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги, має системний характер в роботі місцевих центрів.

Як зазначив директор Терцентру соціального обслуговування Черкаського району Валерій Вишиваний, співпраця між установами дозволяє позитивно вирішувати питання правового характеру жителів Черкаського району.

Нагадуємо, за правовою допомогою можна звернутися до Черкаського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя 221, тел: (0472) 33 32 28.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.