назад

Інформування учасників АТО у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни

DSC 011622 березня 2018 року представники системи безоплатної правової допомоги провели інформування учасників антитерористичної операції, котрі перебувають на лікуванні та реабілітації у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни.

Захід було проведено за участі представників Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та Ківерцівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Андрій Петрик окреслив учасникам АТО мережу установ системи безоплатної правової допомоги регіону та поінформував про пріоритетні напрямки діяльності центрів і бюро правової допомоги.

29390907 2041046769442737 609475814 o

Присутніх на зустрічі ознайомлено з механізмом роботи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області та процедурою призначення адвоката за державний кошт у випадках затримань та арештів осіб у кримінальному та адміністративному порядку.

Учасників заходу було поінформовано про функціонування мобільних та дистанційних пунктів консультування з юридичних питань, роботу яких забезпечують працівники місцевих центрів з надання БВПД та підпорядкованих бюро правової допомоги, завдяки чому безоплатна правова допомоги стає доступною мешканцям віддалених населених пунктів.

До відома громадян доведено інформацію про функціонування єдиного контакт-центру системи БПД. Окрему увагу присутніх акцентовано на активній участі працівників системи безоплатної правової допомоги в реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

29251394 2041046909442723 1291877461 o

Більш детально про порядок звернення громадян до місцевих центрів з надання БВПД за отриманням послуг адвоката за державний кошт у цивільних та адміністративних справах розповіла головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру з надання БВПД Світлана Прус. Фахівець повідомила учасникам АТО, що вони належать до категорії громадян, які згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на безоплатне представництво своїх інтересів у судових інстанціях, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами у цивільних та адміністративних справах, а також таких, що стосуються захисту прав та інтересів потерпілих і свідків у кримінальних провадженнях.

Провідний фахівець з рекреації КНПП «Цуманська пуща» Максим Нечипорук розповів слухачам про безкоштовні екскурсійні послуги, які надаються працівниками національного природного парку, та закликав їх приєднуватися до подорожей визначними природними місцями охоронної зони заповідника.

29527063 2041046956109385 1348692835 o

Провідний фахівець з профорієнтації Ківерцівської філії центру зайнятості Любов Мартинюк повідомила пацієнтам госпіталю про можливість підбору вакансій на офіційному сайті Державної служби зайнятості, а також закликала послуговуватися відповідними авторитетними інтернет-сервісами для пошуку роботи.

Під час заходу усім присутнім були роздані інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу, флаєри з контактними даними усіх установ мережі БПД області, а також буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!».

У фойє обласного госпіталю ветеранів війни також було розміщено інформаційний плакат з девізом правопросвітницького проекту Мінюсту «Я МАЮ ПРАВО!» – «Знаю! Дію! Захищаю!».

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17, е-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua