назад

Інформуємо громадськість про результати роботи центру у І-му кварталі

public 1   У середу, 17 квітня, у Регіональному центрі відбулася публічна презентація результатів діяльності за І квартал 2019 року. До участі в заході долучилися представники ЗМІ та громадських організацій.

    Директор Регіонального центру Василь Попадинець поінформував присутніх про результативні показники діяльності центру за звітний період та розповів про проведену правопросвітницьку та інформаційну роботу.
   Зокрема, з початку 2019 року Регіональним центром видано 648 доручень адвокатам, у т.ч. 109 – особам, до яких застосовано адмінзатриманнячи адмінарешт; 118 – особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину та/або стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою; 388 – для здійснення захисту за призначенням; 31 – для участі у проведенні окремих процесуальних дій у кримінальних провадженнях тощо.
    З метою підвищення якості надання БВПД регіональним центром у продовж звітного кварталу здійснено моніторинг якості роботи адвокатів у 18 судових засіданнях у кримінальних провадженнях та 6 у цивільних провадженнях; проведено 5 бесід з клієнтами; 164 перевірок достовірності наданої адвокатами інформації за вразливими категоріями суб’єктів права на БВПД.
    Місцевими центрами зареєстровано 3012 звернень громадян та прийнято 302 рішення про надання їм безоплатної вторинної правової допомоги.
    Широкого масштабу набула реалізація правопросвітницького проекту «Я маю право!», у рамках якого фахівці Регіонального та місцевих центрів проводять правопросвітницькі заходи. У минулому році їх було проведено 775, у І кварталі 2019 року – 181. Фахівці активно долучаються до реалізації інформаційних кампаній «Я маю право голосу!», «Відповідальне батьківство», «СтопБулінг!» та інші.
    З метою розширення доступу до БПД різних категорій громадян, у тому числі, внутрішніх переселенців, біженців, осіб без громадянства, малозабезпечених, інвалідів, учасників АТО, осіб, засуджених до відбування покарання в структурах пробації, та ін. Регіональним центром укладено низку меморандумів про співпрацю. Приміром, угоди про співпрацю підписано з Закарпатським обласним центром зайнятості, Закарпатською філією ДУ Центр пробації України у Закарпатській області, БФ «Регіон Карпат», ГО «Учасники бойових дій», ГО Закарпатська федерація інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату та ін. 

public 3
    Директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко поінформував присутніх про роботу центру та ознайомив із ключовими показниками діяльності.
    За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до найближчих місцевих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів).