назад

Інформуємо краян про реалізації Земельної реформи

У рамках виконання «Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство», фахівці системи БПД на Закарпатті проводять активну правопросвітницьку та консультаційну роботу.

Зокрема, 4 березня заступник начальника Міжгірського бюро правової допомоги Тетяна Головка провела виїзний прийом та правопросвітницький захід на базі Голятинської сільської ради на Хустщині. З метою покращення правової обізнаності громадян із земельних питань, фахівець поінформувала присутніх щодо порядку встановлення межових знаків на земельній ділянці; внесення змін до договору оренди; зміни цільового призначення земельної ділянки, яка перебуває у приватній власності та ін.. На прийом звернулось 6 місцевих мешканців, чотири з яких – за наданням письмових консультацій з порушених ними земельних питань.  У рамках прийому також було проведено інформаційні заходи для працівників сільської ради на тему «Захист прав землевласників та землекористувачів».

Цього ж дня, з метою налагодження співпраці з новообраним активом територіальних громад і проведення виїзних консультувань, заступники начальника відділу правопросвітництва та надання  БПД  Юрій Щербей та Марія Рішко провели в с. Мирча Дубриницько-Малоберезнянської ТГ правопросвітницький захід на тему «Впровадження земельної реформи в Україні».

Оскільки з впровадженням земельної реформи в Україні у землевласників, орендарів та потенційних покупців земельних ділянок виникає багато запитань, тому система надання безоплатної правової допомоги роз’яснює основні правові питання у сфері земельних відносин.

Після проведення правопросвітницького заходу жителі с. Мирча отримали консультації стосовно питань, які їх цікавили, зокрема: впровадження земельної реформи в Україні, порядку безоплатної приватизації земельних ділянок, особливостей реєстрації права власності на земельні ділянки  сільськогосподарського призначення, спадкування земельного паю, норм безоплатної приватизації земельних ділянок різного цільового призначення, розірвання договорів оренди  землі тощо.

У рамках заходів фахівці центрів та бюро також інформують присутніх про функціонування системи БПД, порядок звернення за безоплатною вторинною правовою допомогою, наводять позитивні приклади з діяльності адвокатів та фахівців центру по захисту прав клієнтів, які зверталися за правовою допомогою до  місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

За правовою допомогою звертайтесь до фахівців найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).