назад
11.01.17

Інформуємо молодь про їхні права у сфері зайнятості

10012017 seminarcentrduk

10 січня 2017 року головним спеціалістом відділу «Диканське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмилою Маценко було проведено семінар для безробітних на тему «Молодь на ринку праці» на базі Диканського районного центру зайнятості.

 Під час заходу фахівець бюро розповіла учасникам про особливості працевлаштування молоді в Україні, додаткові гарантії, які передбачені законодавством для такої категорії громадян, зокрема, зазначила про квоти робочих місць, які повинні встановлюватися роботодавцями для молодих спеціалістів, порядок реалізації права на  отримання першого робочого місця, котре передбачене для осіб, які закінчили навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах тощо. Повідомила про типові порушення прав, що допускаються роботодавцем та як їх уникнути і захистити свої законні інтереси.

Крім того, присутніх було поінформовано про функції та завдання Диканського бюро правової допомоги, зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, а також про те, що скористатися послугами бюро можна за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

Після закінчення заходу робота продовжилася у форматі консультаційного пункту доступу до БПД і всі бажаючі змогли отримати консультації та роз’яснення з конкретних правових питань, а також звернутися за безоплатною вторинною правовою допомогою.