назад
25.07.17

Інформуємо про пенсійну реформу в Охтирці

OkM 2017 07 21 center  3Продовжуючи співпрацю з Охтирським міськрайонним центром зайнятості, у рамках укладеного меморандуму, працівники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Лапоног та Валерій Грабар 21 липня долучилися до інформаційного семінару.

Присутнім було доведено інформацію щодо пенсійної реформи, відповідно до якого від 2018 року вийти на пенсію у 60 років зможуть ті, чий трудовий стаж становить 25 років. Щороку цей показник збільшуватиметься на один рік, і до 2028 року має досягти 35 років. «Але у випадку, коли трудовий стаж є меншим за 25 років, але більшим за 15, на пенсію можна буде вийти у 63 роки,якщо трудовий стаж є меншим за 15 років, вийти на пенсію можна буде у 65 років», довела до відома Марина Лапоног. Вона звернула увагу детально на різниці між страховим та трудовим стажем. «Трудовий стаж — це періоди офіційної роботи, які підтверджуються записами в трудовій книжці. Страховий стаж – це той період, за який ви, або хтось замість вас, наприклад, ваш роботодавець, сплачував страхові внески до Пенсійного фонду України. У випадку відсутності необхідного стажу, законопроектом передбачається, що таким пенсіонерам буде призначена тимчасова державна допомога», – додала вона.

Валерій Грабар звернув увагу на важливості офіційного працевлаштування, що гарантує соціальний пакет та стабільність працюючому.

 

Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.