назад

Інформуємо про систему БПД та консультуємо громадян

gol

Трудові будні фахівців Корецького та Гощанського бюро правової допомоги становлять щоденні прийоми громадян та інформування мешканців районів про систему безоплатної правової допомоги.

Так, спеціаліст Корецького бюро правової допомоги Оксана Кречмаровська провела для учнів Новокорецької загальноосвітньої школи  урок на правову тематику. Основна мета такого заходу – інформування учнів про їхні права.

Спершу фахівець розповіла учням про роботу Корецького бюро правовою допомоги, до якого з 1 вересня може звернутися кожен, хто потребує безоплатної юридичної консультації, та отримати роз’яснення щодо надання послуг адвоката за рахунок держави для соціально незахищених категорій громадян.

Після цього відбувся урок, під час якого старшокласники отримали цінний багаж знань щодо кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх. Під час тематичного заходу молодь одноголосно погодилася з тим, що для того, аби уникнути правопорушень, необхідно виховувати риси відповідальності за свої вчинки, а правова обізнаність допоможе у подальшому дорослому житті ефективно реалізовувати свої громадянські права та обов’язки.

Наступного дня керівник бюро Олена Миронець у рамках мобільного пункту консультування у Користвіській сільській раді провела прийом громадян, під час якого місцеві жителі отримали юридичні консультації з проблемних для них питань. Зокрема, Олена Миронець допомогла з’ясувати інформацію з питань спадкового права, отримання соціальних допомог та субсидій, перерахунку пенсії працюючому пенсіонеру та питання перерахунку газовою службою житлової субсидії.

1

Тим часом головний спеціаліст Гощанського бюро правової допомоги Вадим Гупалюк у рамках Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятості для безробітних учасників бойових дій та малозабезпечених провів правничий семінар. Під час заходу фахівець розповів про систему безоплатної правової допомоги Рівненщини, а також провів особистий прийом громадян.

2

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.

Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.