назад

Інформуємо школярів про небезпеку торгівлі людьми

Щороку в усьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у рабство. Торгівля людьми є проблемою для більшості країн світу. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми у власних країнах та за кордоном. При цьому страждають усі країни – і країна походження, транзиту, і країна призначення. Тож, з метою привернення уваги до такої теми як «протидія торгівля людьми» фахівчиня Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія Зацаринна провела правопросвітницьку бесіду «Не стань жертвою торгівлі людьми» для учнів 9-х класів Шосткинської ЗОШ I-III ступенів № 4.

Правниця центру розповіла про небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомила з національними та міжнародними документами щодо запобігання торгівлі людьми.
У ході заходу діти грали в гру «ANTI TRAFFIKING», що пропонує стати героєм, який шукає роботу за кордоном. Під час гри школярі ознайомилися з проблемою торгівлі людьми та з правилами безпеки під час пошуку роботи. Гра дає змогу орієнтуватися при вирішенні складних обставин та обирати правильний шлях.

«Пам’ятайте, що торгівля людьми – явище, яке існує в усіх країнах. Потрапити у небезпечну ситуацію може будь-хто. Володіння інформацією про сучасне рабство може допомогти вам у скрутній ситуації», – підсумувала Юлія Зацаринна.