назад
23.08.16

Інформуємо жителів м.Корюківка щодо відкриття бюро правової допомоги

IMG 20160818 11281818 серпня 2016 року згідно плану адвокаційної кампанії та з метою доведення інформації до населення щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги через Корюківське бюро правової допомоги начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альоною Римар разом із новопризначеним заступником начальника відділу Корюківського бюро правової допомоги Ксенією Матюхою в м. Корюківка проведено ряд робочих зустрічей.

Працівниці системи безоплатної правової допомоги завітали з робочим візитом до Корюківського районного центру зайнятості, де спілкувались з в.о. заступника директора – начальником відділу надання соціальних послуг Оленою Ковальчук, та до Корюківської центральної районної бібліотеки де розмовляли з директором бібліотеки Світланою Доропій. В ході розмов повідомлено про основні завдання новоствореного Корюківського бюро правової допомоги та поінформовано про можливість відвідувачам центру зайнятості та бібліотеки отримати юридичну допомогу через систему БПД. Результатом зустрічей є домовленість про розміщення на комп’ютерах закладів точок доступу до Skype- звязку з фахівцями Менського МЦ та проведення спільних заходів щодо підвищення правової поінформованості громадян.
Завітавши до редакції Корюківської районної газети «Маяк» Альона Римар та Ксенія Матюха поспілкувались з заввідділом соціальних питань видання Наталією Рубей та домовилися про висвітлення на сторінках газети правової інформації і повідомлення для жителів Корюківського району про відкриття бюро правової допомоги.
Також робочі зустрічі відбулися в Корюківській міській раді з секретарем Світланою Олійник, Корюківській районній державній адміністрації з головою Олексієм Мірошниченком та Корюківській районній раді із заступником голови Віктором Чернухою.
В ході зустрічей повідомлено про основні завдання новоствореного Корюківського бюро правової допомоги, а саме щодо правопросвітництва у територіальних громадах, надання безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.
Очільники району висловили готовність до співпраці, зокрема, щодо направлення осіб, що потребують юридичної допомоги до Корюківського бюро правової допомоги, розповсюдження через інформаційні дошки та співробітників інформаційних матеріалів, проведенні спільних заходів, прийомі. Керівники побажали наснаги та відданості справі і пообіцяли максимально сприяти роботі Корюківського бюро правової допомоги, яке відкриває свої двері для людей з 1 вересня 2016 року.IMG 20160818 120429IMG 20160818 123205IMG 20160818 124654