назад

Інтегратор Шосткинського місцевого центру прийняла участь в засіданні комісії з попередження насильства в сім’ї

ShM 171115 1115 листопада на базі Шосткинської районної державної адміністрації відбулося засідання комісії  з попередження насильства в сім’ї. У засіданні взяли участь: перший заступник голови Шосткинської районної державної адміністрації Ігор Волинець, інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна, представники районного управління соціального захисту населення, служби у справах дітей, місцевого відділу Національної поліції.

Під час засідання розглядалися питання: початок всеукраїнської акції « 16 днів проти насильства в Шосткинському районі», напрямки роботи у сфері протидії торгівлі людьми, створення центру для осіб, які постраждали від насильства в сім’ї, проект Закону України  «Про запобігання домашнього  насильства в сім’ї»

 Відкривши засідання комісії, перший заступник голови Шосткинської РДА Ігор Волинець повідомив, що  кожного року в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

«В рамках цієї акції комісією був розроблений потужний план, який охоплює всі населені пункти Шосткинського району та містить комплекс інформаційних та профілактичних заходів щодо попередження насильства», – зазначив Ігор Волинець.

ShM 171115 12

Представник Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна виступила на тему « Права дитини на безоплатну вторинну правову допомогу».

«Враховуючи дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї, відповідно до Закону « Про безоплатну правову допомогу», за реалізацією право на безоплатну вторинну правову допомогу  можуть звернутися лише їх законні представники за місцем фактичного проживання дитини, права якої порушені», – роз’яснила Юлія Зацаринна.

ShM 171115 13

Тетяна Лукіша, заступник начальника управління соціального захисту населення Шосткинської РДА розповіла присутнім про основні напрямки протидії торгівлі людьми, розповіла про діяльність громадської організації «Ла Страда-Україна», діяльність, якої направлена на запобігання торгівлі людьми, попередження домашнього насильства, впровадження гендерної рівності та вдосконалення системи захисту прав та інтересів дитини та навела статичні дані щодо фактів вчинення насильства сім’ї в Шосткинському районі.

« Протягом 2017 року в Шосткинському районі було зафіксовано 58 фактів вчинення насильства в сімї, з них відносно 51 відносно жінок, 7 відносно чоловіків, 2 з них було завдано повторно, щодо дітей факту вчинення насильств сім’ї не виявлено. Для того щоб зменшити тенденцію фактів вчинення насильства потрібно налагодити системну взаємодію у сфері обміну інформацією, проведення профілактичних, просвітницьків заходів в тому числі з центром безоплатної вторинної правової допомоги», – акцентувалу увагу Тетяна Лукіша.

Після закінчення  заходу, інтегратор центру Юлія Зацаринна доведела до відома присутніх, що у разі порушень прав людини, за наявності відповідного права та потреби можна звернутися до Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7 -28-05,   

Електронна пошта центру:  shostka.sumy@legalaid.gov.ua.

Юрисдикція Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Шостка та Шосткинський район,

м. Глухів  та Глухівський район, 

м. Кролевець та Кролевецький,

м. Середино-Буда та Середино-Будський район,

смт. Ямпіль та Ямпільський район.      

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги:

0(800) 213 103