назад
03.06.16

Інтегратор Шосткинського місцевого центру взяла участь у тренінгу з адвокації для провайдерів правової допомоги

160603 01У Пущі-Водиці відбувся тренінг з адвокації для провайдерів правової допомоги. У заході взяли участь інтегратори, представники центрів правової інформації та консультацій, представники юридичних клінік, адвокати, які надають безоплатну правову допомогу та громадські активісти. Серед учасників була й інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Правосуд. 

Модераторами тренінгу виступили правозахисники та експерти– письменниця й адвокат Лариса Денисенко, координатор Міжнародної громадської організації «Дім свободи Україна» Зорян Кісь, PR-консультант Марина Говорухіна, менеджер проектів Української фундації правової допомоги Катерина Хільчевська та  експерт Реанімаційного Пакету Реформ Марина Цапок. Від державної системи надання безоплатної правової допомоги виступив представник Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Гриб з репрезентацією моделі створення бюро правової допомоги в регіонах.

Учасники мали змогу поділитися досвідом та подискутувати про адвокацію як потребу в умовах суспільних змін, адже це діяльність, за якої громадяни та громадські організації висловлюють занепокоєння щодо порушення своїх прав, а також вдаються до активних дій для їх захисту шляхом їх участі в процесі прийняття рішень, націлених на зміну політики влади на місцевому або державному рівні. Учасники представили приклади успішних адвокаційних компаній.

Тренінг, який виявився цікавим та змістовним, відбувся завдяки співпраці Української фундації правової допомоги з Координаційним центром з надання правової допомоги, а також за підтримки програмної ініціативи «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».