назад
21.01.16

Інтегратор Сумського місцевого центру з надання БВПД вчилася протистояти маніпуляціям


У Сумському обласному прес-клубі 20 січня відбувся тренінг на тему: «Як не заблукати у медіапросторі», який провела відома журналістка Алла Федорина.

У тренінгу взяла участь Наталія Шестерніна – начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Присутні на тренінгу ознайомилися з поняттями інформування та пропаганда; види пропаганди; персональне медіа – поле; об’єктивність медіа та від чого вона залежить; факти, судження, інтерпретації – з чого починаємо розвивати критичне милення; методи маніпуляцій; як народжуються фейки; стереотипи; упредження; мова ненависті.

Метою заходу стало вивчення закономірностей масової комунікації (кіно, телебачення, книги, преси, радіо, відео).

Організатори тренінгу доклали зусиль у підготовці присутніх до життя в інформаційному суспільстві, до сприйняття інформації, усвідомлення наслідків її впливу на психіку, формування культури спілкування з медіа, творчих, комунікативних здібностей, критичного мислення.

Під час тренінгу Наталія Шестерніна налагодила контакти із журналістами та громадськими активістами міста Суми та розповіла їм про систему надання безоплатної вторинної правової допомоги.