назад
15.08.16

«Інтегратори» Чернігівської області удосконалили свої знання

20160810 130134З 10 по 11 серпня 2016 року у м.Чернігів відбувся тренінг за участю начальників відділів правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернігівського, Менського та Ніжинського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Чернігівської області.

Дводенний тренінг проводила заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення, діяльності та інформації Вероніка Рибак. Присутніми були “інтегратори” Олена Михайленко, Олена Іванова та Альона Римар.
Головна мета навчання – обмін досвідом, вдосконалення навичок написання статей, обговорення проблемних питань та шляхів їх вирішення.
В перший день тренер ознайомила «інтеграторів» з методами налагодження комунікацій, зі структурою статей та коректним їх написанням, підготовкою та проведенням прес-конференцій. У рамках зустрічі були також обговоренні питання щодо співпраці з новоствореними Бюро правової допомоги, роботи з партнерами та особливу увагу приділили технічним запитанням. Вероніка Рибак розповіла про Канадський досвід надання правової допомоги за методом «спіраль», а також поділилася досвідом, набутим під час тренінгу для комунікаторів у м. Києві.
Під час другого дня заходу колеги відвідали партнерську громадську організацію Чернігівський громадський комітет захисту прав людини. Юристи організації Наталія Піддубна та Ірина Бірюк розповіли про роботу громадської приймальні комітету, питання, з якими останнім часом звертаються за правовою допомогою громадяни, ділились досвідом взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування тапроведення правопросвітницьких заходів тощо.
Окрім того «інтегратори» відвідали Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги та обговорили кращі практики в роботі.
Тож начальники відділів правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги готові застосувати набуті знання в подальшій роботі.Фото