назад

Інтегратори місцевих центрів вчилися співпрацювати з журналістами та громадськими організаціями

160128 01У Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області пройшло навчання для інтеграторів – начальників та головних спеціалістів відділів взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги місцевих центрів.

         Програма навчання була дуже насиченою та включала дві основні теми: взаємодія із засобами масової інформації та співпраця із громадськими організаціями.

Виконуюча обов’язки директора Регіонального центру Валентина Волобуєва наголосила на тому, що від якісної роботи інтеграторів багато в чому залежить те, скільки людей отримає якісну правову допомогу, якої вони так потребують.

Часто люди просто не знають про соціальний проект уряду України по забезпеченню права кожного громадянина на отримання якісної юридичної допомоги. 

Першим тренером на навчанні була Алла Федорина – відома журналістка, голова Сумського обласного прес-клубу, викладачка на факультеті журналістики Сумського державного університету. Вона розповіла інтеграторам про те, як подавати інформацію, щоб вона була цікава аудиторії, які є основні правила написання новин, а також разом обговорили тонкощі співпраці з різними засобами масової інформації.

160128 02

В другому блоці навчання головною темою була співпраця із громадськими організаціями. Про це розповіла Олена Пікулицька – громадська діячка, яка має досвід роботи і в громадській сфері, і в органах державної влади, а зараз є начальником відділу інформаційно-рекламної діяльності Сумського державного університету. Вона зупинилася на тому, яким чином вибудувати ефективну співпрацю з громадським сектором, як поєднати зусилля державної установи та громадських організацій задля реалізації корисних для громади проектів.

Цього року у Регіональному центрі  заплановано провести ще три навчання для інтеграторів із різних напрямків їх роботи. 

160128 03