назад
31.01.18

Інтегратори Полтавщини обговорили підсумки 2017 року

IMG 20180130 140313

30 січня 2018 року в Регіональному центрі з надання БВПД у Полтавській області відбулася нарада з інтеграторами.

 У заході взяли участь: директор Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Людмила Бубир, інтегратор Андрій Свєшніков, в.о. директора Першого Полтавського місцевого центру з надання БВПД Світлана Чернова, інтегратор Владислав Шамайда. Також на Skype-зв’язку перебували директор Лубенського місцевого центру з надання БВПД Артем Россоха, інтегратор Лілія Ширстова, в.о. директора Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД Ірина Пушкаревська та інтегратор Світлана Терещенко.

 

З вітальним словом нараду розпочав директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий. Він акцентував увагу на важливості роботи інтеграторів, адже «одним із ключових напрямів у діяльності системи БПД є проведення правопросвітницької роботи».IMG 20180130 140338

Про напрацювання інтеграторів, показники в роботі в розрізі місцевих центрів поінформувала заступниця начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру Юлія Козаченко.

Вона розповіла про діяльність районних МКМР, роботу щодо прийняття програм правової освіти та правової допомоги у регіоні, форми правопросвітницьких заходів та категорії осіб, для яких вони проводилися.

Також обговорили залучення нових партнерів для співпраці, взаємодію зі ЗМІ, вимоги до заповнення звітів, посилення роботи щодо інформування про діяльність місцевих центрів на веб-сайті Регіонального центру, висвітлення позитивних справ клієнтів.

Фахівчиня Регіонального центру повідомила про необхідність продовження роботи у напрямі прийняття та реалізації програм правової освіти населення у сільських радах області; вжиття дієвих заходів щодо активізації роботи районних МКМР; посилення правової спроможності територіальних громад під час відповідних заходів. Враховуючи розширення повноважень системи БПД, Юлія Козаченко наголосила на проведенні заходів для жертв домашнього насильства та дітей. Нагадаємо, у рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації та Регіональним центром заплановано проведення низки правопросвітницьких заходів, зокрема з питань щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Також під час наради обговорили пріоритетні напрями щодо проведення інформаційної роботи в рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО», співпрацю з громадськими організаціями, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, ОТГ, громадськості, навчальними закладами задля посилення правових можливостей громад.