назад

Із засудженими та працівниками виправних колоній № 51 та № 74 Пенітенціарії Одещини проведено семінари про доступ до безоплатної вторинної правової допомоги

   В рамках домовленостей із керівництвом Державної пенітенціарної служби України в Одеській області та у зв’язку з проведенням Всеукраїнського тижня права в 2015 році, начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Іриною Чімбер спільно з директором Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іриною Бондаренко продовжено інформування засуджених та працівників установ Державної пенітенціарної служби України в Одеській області про право на безоплатну правову допомогу.

“Обізнаність у праві на захист” – тема, з якою представники одеських центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги 24 та 26 листопада відвідали Південну виправну колонію № 51 та Чорноморську виправну колонію № 74. 03.12.2015.1 707x468

Як відомо, у Південній виправній колонії № 51 з 1977 року, на посиленому режимі, відбувають покарання особи за тяжкі злочини. Ця колонія є установою виконання покарань закритого типу середнього рівня безпеки, профіль її виробництва – сільськогосподарське машинобудування. а планове наповнення – 1500 осіб. У Чорноморській виправній колонії № 74 покарання відбувають жінки, що освоюють робітничі професії за такими спеціальностями як швачка, оператор швейного обладнання, слюсар-ремонтник швейного обладнання.

Так, 24 та 26 листопада у приміщеннях бібліотек навчальної літератури та підручників 51 та 74 колоній засуджені чоловіки та жінки мали змогу отримати повну, детальну інформацію про порядок та підстави оформлення їх права, права близьких їм людей, на безоплатну вторинну правову допомогу у кримінальному провадженні, цивільних і адміністративних справах.

3.12.2015.2 707x468

3.12.2015.3 707x400

Під час семінару представники місцевого центру охоче надавали відповіді на питання засуджених та роздавали інформативні буклети “Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?”. Де-які особи під час семінару навіть підготували письмові звернення до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області про те, що мають нагальну потребу оформити, відновити свої права за допомогою безоплатного адвоката.

По закінченню семінару представники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели робочі зустрічі з керівниками та спеціалістами Південної виправної колонії № 51 та Чорноморської виправної колонії № 74, на якій обговорили окремі питання організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Центрами, а також первинної правової допомоги тими суб’єктами, з якими активно співпрацюють Центри.

3.12.2015.4 707x400

Раніше, робочі зустрічі з питань функціонування системи безоплатної правової допомоги проводились також з працівниками Одеської виправної колонії № 14 та Одеської установи виконання покарань № 21 (СИЗО).