назад
09.03.16

Ізяславська районна рада ухвалила Програму безоплатної правової допомоги населенню

SAM 1579     З ініціативи Шепетівського місцевого центру з надання БВПД у нинішньому році вже п’ять територіальних громад прийняли програми безоплатної правової допомоги населенню на 2016-2017 роки.

     Протягом січня-лютого 2016 року тривала кропітка робота працівників Шепетівського місцевого центру з надання БВПД, спрямована на прийняття Ізяславською районною радою Програми безоплатної правової допомоги населенню Ізяславського району на 2016-2017 роки.

     3 березня 2016 року відбулось пленарне засідання сесії Ізяславської районної ради, в якому взяв участь директор Шепетівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бузиль.

     У своєму виступі перед депутатським корпусом районної ради керівник місцевого центру розповів про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні та перспективи її розвитку, а також обґрунтував необхідність прийняття Програми безоплатної правової допомоги населенню. “Мета Програми — ще більше наблизити правову допомогу до людей, які її потребують, адже в вона передбачає створення виїзних консультаційних пунктів, залучення до роботи в них працівників центру, адвокатів та представників усіх державних установ, які надають послуги населенню,” — зазначив Володимир Бузиль.

     З-поміж основних завдань Програми — удосконалення нормативно-правової бази, що регулює функціонування системи безоплатної правової допомоги; проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед населення з питань законодавства та щодо можливостей захисту порушених прав у судовому порядку; створення постійного виїзного консультаційного пункту для надання безоплатної правової допомоги населенню Ізяславського району; забезпечення функціонування в місцевих органах виконавчої влади мережі громадських приймалень первинної правової допомоги.

     Реалізація Програми дасть змогу значно спростити доступ громадян до безоплатної правової допомоги, зокрема для захисту порушених прав у судовому порядку, та підвищити їх правову обізнаність.

     На виконання заходів цієї Програми Ізяславська районна рада виділила з районного бюджету кошти в сумі 6 тис. грн, розпорядником яких визначено Шепетівський місцевий центр з надання БВПД.

     Треба додати, що це вже п’ята програма безоплатної правової допомоги, яка прийнята в нинішньому році органами місцевого самоврядування з ініціативи Шепетівського місцевого центру. Раніше такі програми ухвалили Нетішинська та Славутська міські ради, Шепетівська та Славутська районні ради.

{gallery}img/novyny/2016/03_Berezen/09_2{/gallery}